Groepscursus Bevallen in Balans

In deze unieke cursus van 4 bijeenkomsten bereid jij je samen met je (geboorte)partner voor op de geboorte van jullie kindje(s). En kun je de cursus aanvullen met een module over de kraamperiode. Het is een volledige cursus waarin jullie samen leren dat baren een heel natuurlijk proces is en wat je samen kunt doen om dit proces tot een positieve ervaring te maken. Je krijgt tools in handen hoe je om kunt gaan met de uitdagingen waar je (soms) tegenaan loopt en je leert wat je fysiek nog kunt doen om het proces te bevorderen als het mogelijk stagneert. Het is een cursus die zowel voor een eerste als opvolgend kindje zeer waardevol is, omdat het zowel op de mentale als de fysieke voorbereiding is gericht.

Voor de mentale voorbereiding gebruik ik alle kennis en ervaring die ik de afgelopen 10 jaar heb opgedaan bij het geven van o.a. HypnoBirthing® en zwangerschapsyoga en het begeleiden van mijn doula* cliënten tijdens hun bevallingen.

De fysieke voorbereiding van de cursus is de officiële Spinning Babies Birth Prep®. Spinning Babies® staat voor de draaiingen (rotaties) die de baby moet maken om door het bekken te komen. Je kunt de baby(’s) daarbij helpen (baren is immers een proces wat je samen doet) door ruimte te maken in je bekken. Tijdens de zwangerschap kun je je lichaam daar al op voorbereiden en tijdens de bevalling weet je dan precies wat je kunt doen om op de ‘juiste’ plekken in je bekken ruimte te maken. Wat ik met ‘juiste’ bedoel kun je lezen onder het kopje Spinning Babies waar ik wat dieper in ga op wat je kunt verwachten en waarom ik er een enorme fan van ben.   

* Als doula bereid ik ouders of solo-mama's voor op de geboorte van hun kindje(s) en ben ik bij de bevalling om er volledig voor hen te kunnen zijn.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Inhoud cursus

Les 1: Wat zijn de verwachtingen? Hoe werkt het zenuwstelsel en hoe heeft het invloed op bevallen? Uitleg geboorteproces + introductie Spinning Babies®

Les 2: Spinning Babies en geboorteplan

Les 3: Technieken om te onspannen, ademtechnieken en visualisatie

Les 4: Technieken om te onspannen, ademtechnieken en visualisatie en afronding

 

Wanneer start je

De cursus wordt meestal tussen 22 en 30 weken zwangerschap gestart. Je kunt ook eerder of later instromen. Wil je vanaf of met 33 weken starten, overleg ik wel graag even met je, omdat de laatste lessen in je uitgerekende periode vallen.

DATA 2024

9-16-23-30 juli 19:00u - 21:00u (nog 4 plekken)

31 oktober, 7-14-21 november 19:00u - 21:00u (nog 5 plekken)

Maximaal 5 plekken.

Kosten

EUR 350,- (per koppel) Let op: verschillende verzekeraars vergoeden (deels) de cursus.

Wil jij ook volledig voorbereid zijn op een positieve geboorte ervaring? Toon dan je interesse door het contactformulier in te vullen of schrijf je meteen in onder het kopje agenda.